Tere Tolvanen muutti Kuopioon vuonna 1974. Hän perusti Studio T. Tolvanen Oy:n ja meni naimisiin.
”Samalla menin ’naimisiin’ myös mainostoimisto Hart Oy:n kanssa: Molemmat firmat perustettiin samaan aikaan ja olimme ristikkäin osakkaina. Alku oli tietenkin vaikeaa. Kuopiolainen mainosmaailma koostui kilpi- ja silkkipajoista. Hart Oy oli poikkeus, ainoa joka yritti tehdä ihan oikeaa mainontaa”, Tolvanen kertoo.
”Oltuani vuoden yksin Studio T. Tolvasessa, totesin, että tämä ei vetele. Päivät kuvauksia, illat filmin kehitystä ja kopiointia. Puhuin Pohjakallion aikaisen kollegani Heikki Salosen tulemaan Kuopioon - Salonen oli jo ihan kypsä Hesan touhuihin. Salonen tuli ensin palkalliseksi ja myöhemmin firman osakkaaksi. Tämä varmisti jonkinlaisen kapasiteetin.
Liikevaihto kasvoi tasaisesti. Yhteistyötä mainostoimisto Hart Oy:n kanssa kesti viitisen vuotta. 1980-luvulla Kuopioon ilmestyi muitakin osaavia toimistoja ja asiat alkoivat luistaa. Siksi aloin suunnata markkinoinnin teollisuudelle eli suoriin asiakkaisiin. Tämä osoittautui firmalle myöhemmin pelastukseksi”, Tolvanen kertoo.
Tolvanen keskittyi mainos-, teollisuus- ja tuotekuvaukseen. Niihin hän oli tähdännyt jo Saksassa opiskellessaan – vaativuuden takia. Ja se osoittautui todeksi. Mainoskuvaajilla oli käytössään yleensä suurimmat kamerat, filmikoot ja kalusto, ja kaikkea kuljetettiin mukana. Osaamisen tasokin oli keskimääräisesti korkeampi – dialle kuvattaessa värilämpötilojen mittaus vaati tarkkuutta.
1970- ja 80-luku olivat värivalokuvauksen nousun aikaa. Studio T. Tolvanen kuvasi alusta asti sekä mustavalkoista että värivalokuvaa, mutta noin vuodesta 1985 lähtien tehtiin pelkkää värivalokuvaa.
Mainoskuvaajan uraltaan Tolvanen nostaa merkityksellisimmiksi pitkät asiakassuhteet. ”Autorobotin kanssa yhteistyötä yli 30 vuotta, Genelecin kanssa 20 vuotta, Finnpipen kanssa 18 vuotta. Ilman muuta pääsee myös työskentelemään luovemmin, kun tienaa asiakkaan luottamuksen”, Tolvanen kiteyttää.
Studion liikevaihto kasvoi tasaisesti vuoteen 1989 asti. Silloin oli niin täysi työllisyys kun voi olla. Sitten alkoi lama. Mainosvalokuvauksen alaa lama kohteli erittäin huonosti.
”Hirvittävä määrä konkursseja. Ne kuvaajat joiden työt olivat mainostoimistojen varassa, menivät konkurssiin – niin kuin menivät toimistotkin. Mutta teollinen tuotanto tarvitsi mainoskuvia lamasta huolimatta, joten Studio T. Tolvanen seilasi laman yli melko kevyesti. Sitten lama loppui ja tulikin digi... vasta se oli firmalle kova paikka”, Tolvanen summaa.